English
version


 
Neka ovo bude vaša početna stranica.
Stavite ovu stranicu u Favorites.
Tisak - Dodatak KU s istom razinom prava
Kolektivni ugovor Tisak d.d. vrijedi do srpnja 2020. godine. Za vrijeme važenja Kolektivnog ugovora posebno se sklapaju dodaci, a svaki put na razdoblje od jedne godine. Dodatak Kolektivnom ugovoru je akt kojim se ugovaraju novčani iznosi plaće i ostala materijalna prava radnika.
Početkom lipnja na inicijativu Sindikata grafičara Upravi Tiska poslan je poziv na pregovore za sklapanje, odnosno produženje Dodatka Kolektivnom ugovoru Tiska, jer je on prestao važiti s 30. 6. 2017. Imajući u vidu trenutačnu poslovnu situaciju u kompaniji, ali i važnost da se Dodatak ugovoru realizira za naredno razdoblje, prijedlog s naše strane bio je da se Dodatak produži s dosadašnjim pravima. Predstavljajući situaciju u kompaniji, predsjednik uprave Danko Duhović, naglasio je da se nalazimo u teškoj situaciji, ali da je Uprava unatoč tome spremna potpisati Dodatak Kolektivnom ugovoru u nepromijenjenom obliku. 
Dodatak Kolektivnom ugovoru potpisan je za naredno razdoblje od godinu dana te vrijedi do 30. 6. 2018.
Podsjećam da se Dodatkom Kolektivnom ugovoru uređuje: najniža osnovna plaća (2.400 bruto); dodatak na plaću zbog otežanih uvjeta rada; visina regresa; visina božićnice; visina uskrsnice; poklon djeci radnika; otpremnina za odlazak u mirovinu; visina potpore djeci umrlih radnika; stimulativni dio plaće.

Regres 1.500,00 kuna

Samim dogovorom oko potpisivanja Dodatka ugovora, krenulo se i u realizaciju isplate regresa u visini od 1.500 kn neto. Unatoč prijedlogu sindikata da se regres isplati u novčanom iznosu, dobili smo na potpis Sporazum o isplati regresa preko Multi plus kartice s pravom korištenja u maloprodajnim objektima trgovačkog društva Konzum. Uplaćeni iznos naši radnici mogu iskoristiti najkasnije do 30. 9. 2017. godine. 

Verzija za ispis Povratak na prethodnu stranicu
 


Trenutno nema anketa.

Upišite se na mailing listu i primajte redovite obavijesti na email

email adresa: